Bæredygtig UDVIKLING
Bæredygtighed - dokumentation og rapportering
Hvordan bliver din virksomhed bedre for verden? Og hvordan ruster du din virksomhed til fremtidens krav om grønnere produkter og bæredygtige forretningsmodeller?
Danske virksomheder bliver i stigende grad mødt af krav og forventninger fra omverdenen – fra kunder, fra banken og fra potentielle medarbejdere – om at arbejde med bæredygtige indsatser.
Meget af dette arbejde handler om at kunne dokumentere og opgøre din virksomheds og/eller dine produkters bæredygtighed.
Tidligere snakkede vi om bæredygtighed eller om grøn omstilling. I dag kalder vi det (oftest) for ESG.
ESG er en måde at strukturere arbejdet med bæredygtighed på, som bliver mere og mere udbredt både i danske og udenlandske virksomheder. ESG står for Environment, Social og Governance, og dækker over hhv. miljø og klima, sociale forhold samt virksomhedsadfærd.
Der er (endnu) ikke lovkrav for små og mellemstore virksomhed om at lave en såkaldt ESG-rapport, men EU har lavet en frivillig standard (VSME), som du med fordel kan bruge.
Find og download vores to faktaark om bæredygtighed her.
- Der er ét generelt om ESG og
- Ét om den frivillige standard for rapportering (VSME).
Og kontakt os, hvis du har brug for hjælp til at komme videre med din grønne omstilling og bæredygtige forretningsudvikling. Nogle opgaver løser vi selv – andre opgaver formidler vi videre til vores netværk af specialister.
Klimaregnskab – det er også relevant for DIG
Et klimaregnskab handler om E’et i ESG. Og et klimaregnskab er derfor en del af en ESG-rapport – og typisk dér, hvor de fleste virksomheder starter.
Det gælder allerede for de største virksomheder, og lige om lidt rammer det også dig – direkte eller indirekte… Det handler om kravet om CO₂-regnskab.
Et CO₂-regnskab eller et klimaregnskab er en måde, hvor virksomheder kan beregne og rapportere deres CO₂-udledning. Og når de større danske virksomheder skal opfylde de nye krav, rykker det sig hele vejen nedad. De forpligter sig nemlig til at reducere CO₂-udledninger fra hele værdikæden – også fra deres underleverandører. Og derfor har I som underleverandører også brug for viden om jeres CO₂ -aftryk.
I efteråret 2025 tilbyder vi igen Klimaklar Produktionsvirksomhed sammen med Dansk Industri – et meget billige kursusforløb, så du bliver klar til at dokumentere din virksomheds CO₂-udledning, kan sætte konkrete reduktionsmål og får inspiration til god klimakommunikation.
Find alle datoer og tilmelding i vores kalender her
ESG
Udvikling Assens' Social Ansvarlig-mærke
Bæredygtighed er meget mere end CO2-besparelser, miljø og klima. Social og økonomisk bæredygtighed er også en væsentlig del af det, vi i dag kalder ESG.
Søg vores Social Ansvarlig-mærke, som er vores ‘certificering’ af vores medlemsvirksomheders indsats i forhold til at ansætte medarbejdere på ikke-ordinære vilkår.
Mærket gives til virksomheder, der tager et ekstra samfundsansvar ved at gøre særligt meget for at passe på nuværende og kommende medarbejdere.
Bæredygtighed
Grøn omstilling og bæredygtig forretningsudvikling
Udvikling Assens hjalp i 2022-2023 en række turismevirksomheder i gang (eller videre) med den grønne omstilling. Indsatsen har været en del af projektet ”Bæredygtig naturturisme – et indholds- og formidlingsprojekt”, der har stillet skarpt på at skabe værdi for virksomhederne gennem bæredygtig forretningsudvikling.
Forløbet var finansieret med støtte fra Landdistriktspuljen og LAG MANK.
Det konkrete projekt er afsluttet, men vi arbejder selvfølgelig videre.
Du er velkommen til at kontakte os, hvis vi skal hjælpe dig og din virksomhed med grøn omstilling og bæredygtige forretningsudvikling.
Nysgerrig?