MÅNEDENS BÆREDYGTIGE VIRKSOMHED

Maj 2021

Metalpres Haarby A/S og Fipros A/S

Bæredygtighed handler om meget andet end CO2-besparelser. Både social og økonomisk bæredygtighed er en del af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, som frem til 2030 sætter kurs mod en mere bæredygtig udvikling.
 
Verdensmålene udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst. Verdensmålene viser os, at social, økonomisk og miljømæssig udvikling og vækst er tæt forbundne, og at det kræver en integreret og fælles indsats af os alle sammen at opnå holdbare udviklingsresultater.
 
Det kan lyde stort og svært at få hold på i hverdagen, men ingen er for små til at gøre en forskel, og som ejer og leder kan du gøre en forskel for mange mennesker.
 
Metalpres Haarby har valgt at sætte fokus på Verdensmål nr. 5, der handler om ligestilling mellem kønnene. De har skrevet under på DI’s “Gender Diversity Pledge” og lægger stærkt fra land med 50 % kvinder i både bestyrelse og topledelse og med ansættelsen af en kvindelig lærling.
 
For Fipros i Ebberup er Verdensmål nr. 4 om kvalitetsuddannelse og nr. 8 om anstændige job og økonomisk vækst i centrum. Udviklingen af medarbejdernes kompetencer er helt afgørende. Virksomheden har et tæt samarbejde med VUC FYN om FVU-undervisning og blev i denne måned kåret som årets virksomhed dér.
 
På den baggrund udnævner vi Metalpres Haarby A/S og Fipros A/S  til Månedens bæredygtige virksomheder i maj 2021.

Nysgerrig?

Vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med bæredygtighed

Download guides

Find inspiration og hjælp i disse guides:

Anja Bech Knudsen

Bæredygtighedskonsulent
Anja Bech Knudsen, Bæredygtighedskonsulent i Udvikling Assens

Bliv medlem

Vælg hvor mange ansatte der er i din virksomhed:
Branche (Sæt gerne flere krydser):

Bliv medlem af Udvikling Assens og få et stærkt lokalt virksomhedsnetværk.