Fredag den 6. april 2018 kom det såkaldte Forenklingsudvalg med en rapport med forslag til forenkling af det danske erhvervsfremmesystem. Det er godt, at der er fokus på området, men rapporten lægger op til en voldsom centralisering, og det mener vi bestemt ikke er til gavn for udviklingen af vores virksomheder på Vestfyn. En centralisering vil kraftigt reducere udbyttet for især små og mellemstore virksomheder uden for de store byer. Vi skal have vækst og udvikling i hele Danmark, og det kræver en lokal forankring.

Læs mere her

medalje2Torsdag den 17. maj 2018 kårer Udvikling Assens igen Årets virksomhed blandt vores medlemmer ved en festmiddag på Sinatur Hotel Gl. Avernæs.
Vi har brug for DIN hjælp til at finde den helt rigtige modtager af prisen, der består af et diplom samt 10.000 kr., som virksomheden skal donere til et godt formål (en velgørende forening) efter eget valg.

Læs mere: Årets virksomhed 2018

 

Kur 3Udvikling Assens' og Assens Kommunes Nytårskur 2018 blev en stor succes. Med oplæg fra Carlos' Kitsch'en, Borgmester Søren Steen Andersen og Kristine Lawaetz Lyngbo, blev det nye år skudt godt i gang.

Samtidig var nytårskuren en festlig lejlighed til at kåre de 29 virksomheder, som fik tildelt Social Ansvarlig-mærket for 2018. Læs mere om det her.

Se flere billeder fra kuren herunder.

Læs mere: Nytårskur 2018

 

csr18ua artikelFredag den 5. januar 2018 hædrede vi ved vores nytårskur de 29 medlemsvirksomheder, der har fået Udvikling Assens’ Social Ansvarlig-mærke for 2018.

Vores definition på en social ansvarlig virksomhed er en virksomhed, der går længere for det sociale ansvar, end den er pålagt ved lov. De 29 virksomheder, der får Social Ansvarlig-mærke for 2018 tager et ekstra samfundsansvar ved at gøre særligt meget for deres nuværende og kommende medarbejdere. Det handler om uddannelse og/eller om plads til medarbejdere, der af den ene eller den anden grund ikke kan ansættes på helt ordinære vilkår.

Læs mere: Social Ansvarlig-mærket 2018 går til...

CSR

Virksomhederne i Udvikling Assens er socialt ansvarlige. De tager ansvar og gør en forskel for deres nuværende og kommende medarbejdere. Det sætter vi spot på, for vi skal anerkende det arbejde, de gør.

Det højner stoltheden internt i virksomheden. Det er et godt signal til kunder, leverandører andre samarbejdspartnere og – ikke mindst – til medarbejderne. Og så smitter det...

Derfor har vi lavet en mærkningsordning inden for den del af det, man kalder CSR, der handler om mennesker.

Læs mere om social ansvarlighed her

vue

Torsdag den 18. maj 2017 var 160 erhvervsledere samlet på Sinatur Hotel Gl. Avernæs til Udvikling Assens’ årlige erhvervskonference.

Programmet satte fokus på erhvervsuddannelserne som vejen til vækst og værdiskabelse. De mange deltagere spændte vidt fra Vissenbjerg i nord til Haarby i syd – fra store veletablerede virksomheder som Montana, Strøjer og Offer Madsen til nystartede iværksættere som Hall Audio og Hofstra & Wagner.

Læs mere: Erhvervsuddannelserne som vejen til vækst og værdiskabelse

prisoverraekkelse3Det blev Palle Johansen, Assens Murer- og Entreprenørforretning, der fik prisen som Årets Virksomhed i Udvikling Assens 2017.
Prisen blev uddelt ved foreningens erhvervskonference torsdag den 18. maj.

Med murermester Palle Johansen i spidsen er Assens Murer- og Entreprenørforretning en virksomhed med hjertet på rette sted. Her er social ansvarlighed en del af DNA’et. Og her er en rummelighed, der gør en tydelig forskel. Virksomheden rummer mennesker med barrierer, som andre har haft svært ved.  Der er plads til alle – og de får det bedste frem i alle.

Virksomheden er indstillet til prisen af Job- og Kompetencecentret i Assens Kommune på baggrund af deres gode samarbejde med Jobcentret, Ungeenheden og Job- og Kompetencecentret i forbindelse med at hjælpe ledige borgere i beskæftigelse.

Læs mere: Årets Virksomhed 2017

1. april 2017

Assens Kommune har søgt Indenrigsministeriet om midlertidig navneforandring.

aprilsnarBeslutningen kommer, efter at et begejstret publikum den 14. marts oplevede gallapremieren på Casper Christensens og Frank Hvams nye film Dan Dream, som lige har haft danmarkspremiere. Optagelserne er for en stor del foregået i Assens, der i filmen bærer navnet Bjerringsund – og det er netop det navn, man nu gerne vil have lov til at bruge for en periode på foreløbig et år.

Dan Dream udspiller sig i 1983, hvor en flok iværksættere sætter sig for at udvikle en elbil. For at få gode rammer om deres projekt, flytter de fra hovedstaden til den fynske provinsby Bjerringsund, hvor borgmesteren tager imod dem med åbne arme.

bjerringsund videoHør også Borgemesteren og Erhvervs- og turistchefen forklare baggrunden for navneskiftet i denne video.

Det var netop den imødekommende attitude hos borgmesteren i filmen, der fik Assens´ borgmester Søren Steen Andersen på den tanke, at det kunne være et frisk pust i Assens Kommunes markedsføringsstrategi, hvis Assens for en periode skiftede navn til Bjerringsund. ”På den måde signalerer vi åbenhed over for nytænkende projekter og utraditionelle initiativer,” udtaler Søren Steen Andersen. ”Det passer perfekt med Assens Kommunes Vision 2018, ”Vilje til vækst”, hvor det at skabe gode rammer for erhvervsudviklingen spiller en central rolle.”

Læs mere: Assens vil have nyt navn

medalje2Torsdag den 18. maj 2017 kårer Udvikling Assens igen Årets virksomhed blandt vores medlemmer ved en festmiddag på Sinatur Hotel Gl. Avernæs.

Vi har brug for DIN hjælp til at finde den helt rigtige modtager af prisen, der består af et diplom samt 10.000 kr., som virksomheden skal donere til et godt formål (en velgørende forening) efter eget valg.

Årets tema er socialt ansvar (også kaldet CSR). Vi skal finde den virksomhed, der gør mest eller bedst eller bare noget helt særligt på det sociale område – som tager et ekstra ansvar for de svagere i vores samfund.

Det kan være en virksomhed, der gør en særligt indsats for udsatte unge, en virksomhed, der støtter handikapidræt, har taget integration af flygtninge/indvandrere op - eller noget helt fjerde…

Læs mere: Årets virksomhed 2017

tv2fyn interviewEn ny undersøgelse fra Dansk Industri viser, at lige knap 60 procent af de fynske virksomheder ikke ville flytte sig så meget som en millimeter - om de så kunne flytte hvorhen i verden de ville. Det blev Erhvervs- og turismechef Kristine Lyngbo fra Udvikling Assens interviewet om i på TV2Fyn den 17. januar kl 17.45.

Klik herunder her for at se interviewet.

 

IMG 3236Udvikling Assens' og Assens Kommunes Nytårskur 2017 blev en bragende succes med mere end 225 gæster.

Forbundsformand Claus Jensen fra Dansk Metal, borgmester Søren Steen Andersen og erhvervs- og turismechef Kristine Lyngbo holdt tale.

Arena Assens stod for forplejningen - med fokus på lokale produkter fra bl.a. Agger Vin og Summerbird. Og så var der naturligvis masser af snak og netværk.

Vi glæder os allerede næste år.

Se flere billeder herunder.

Læs mere: Nytårskur 2017

Turistguide 2017Vi synes, at vi har det hele på Vestfyn. Smukke børnevenlige strande, bakker, dybe skove, unikke attraktioner, hyggelige byer med stolte traditioner og masser af aktiviteter og kulturelle oplevelser. Her kan du både finde ro og tid til samvær og holde aktiv ferie til lands og til vands.

Vestfyn og Assens ligger midt i Danmark. Du kan nå til det hele på et par timer, men du kan også bare blive her og nyde ferien. Vi har oplevelser for alle – og her er så smukt.

Vi har samlet det her i vores nye turisguide, som du kan downloade her

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få information om arrangementer, støttemuligheder og meget andet.
Please wait