mvpokal

Hver måned præsenterer vi Månedens virksomhed, hvor vi sætter spot på en af vores mange spændende medlemsvirksomheder, som bidrager til erhvervs- og/eller turismeudviklingen på Vestfyn.

Der er ikke specielle rammer eller krav, men hvis du eller en kollegavirksomhed har et nyt produkt, et særligt arrangement, nye lokaler eller noget helt fjerde, vil vi meget gerne fortælle om det. Vi ved meget men ikke alt - så giv os et ring på telefon 2490 8720 eller send en mail på kly@udviklingassens.dk, hvis du gerne vil indstille en virksomhed, eller hvis vi skal rette blikket mod din virksomhed.

Du kan også indstille en virksomhed online her

Udvikling Assens har tidligere kåret følgende virksomheder som Månedens Virksomhed:


montana 1140

 

Man kan starte i det små og se på mulighederne for bedre affaldssortering og genanvendelse af papir og pap – det har vi gjort i Udvikling Assens' sekretariat.

Man kan også gå all in på at nedbringe energiforbrug og den negative miljøpåvirkning i produktionen – og det har Montana i Haarby gjort: 

 

  • Varmeforbrug i kWh er reduceret med 36 %
  • Elforbruget er total reduceret med 6,2 %
  • Overgang til fjernvarme med væsentlig reduceret CO2-udledning 
  • Udvidelse af EU’s ”Blomsten” med flere produkter 
  • Ny miljøgodkendelse af fabrikken
  • Projekt vedr. inddampning af spildevand er godkendt og påbegyndt mhp vandbesparelser og mindre farligt affald.

Men bæredygtighed handler ikke kun om miljø. Montana har også fokus på den sociale bæredygtighed med blik for medarbejdernes trivsel. Virksomheden deltager i Projekt ”Aktiv arbejdsplads” i samarbejde med Trygfonden og Dansk Firmaidræt. Fraværsprocenten blandt medarbejderne er kun på 3 %, og der har været 0 arbejdsulykker med fravær i 2020.
 
På den baggrund udnævner vi med et stort smil Montana Furniture til Månedens bæredygtige virksomhed i april 2021.

 

assensfjernvarme 1140 3

 

Vi spidser pennen og retter kikkerten mod de virksomheder, der gør noget særligt for miljø og klima. Fra nu af kårer vi ikke længere Månedens virksomhed – nu kårer vi Månedens bæredygtige virksomhed. 

Vi tyvstartede allerede i sidste måned, og vi fortsætter med en virksomhed, som mange er i kontakt med dagligt.Assens Fjernvarme har siden 1988 udelukkende baseret sin produktion af strøm og varme til Assens og opland på grønne, miljøvenlige, vedvarende energikilder. I dag kommer produktionen fra et biomassefyret kraftvarmeanlæg og en vindmølle. I løbet af forsommeren 2021 står en ny solcellepark og en varmepumpe færdig. Og det betyder alt sammen, at fjernvarmen er dokumenteret CO2-neutral og har været det i mere end 30 år. Det er ikke bare rettidig omhu – det er fremsynethed på vores alle sammens vegne. Tak for det.

Assens Fjernvarme A.m.b.a. er Månedens bæredygtige virksomhed i marts 2021.

 

prego2

 

Vi ved det godt alle sammen. Vi skal have fokus på klima og bæredygtighed – både for miljøets skyld, og fordi vores kunder, medarbejdere og andre samarbejdspartnere i stadig højere grad forventer og forlanger det. Men det kan virke ret uoverskueligt, og hvordan kommer man lige i gang…?

Solbrille-virksomheden PREGO i Tommerup er gået i gang. De har indgået et partnerskab med Plastic Bank, der arbejder for en mere bæredygtig omstilling ved at indsamle plastik, inden det ender i verdenshavene. For hver solgt solbrille sikrer PREGO, at 4 kg plastik ikke ender i verdenshavene. Det svarer til 200 halvliters plastikflasker. Faktisk er PREGO så ambitiøse på miljøets vegne, at de garanterer at indsamle 20.000 kg plastik inden for 2 år. Og det svarer til 1.000.000 halvliters plastflasker.
 
Tusind tak for jeres inspirerende og ambitiøse commitment. Vi kvitterer ved at udnævne PREGO til månedens virksomhed i februar 2021.

Læs mere om PREGOs arbejde med bæredygtighed her

 

aggervin

 

Kan vi lide vin i Danmark?

Ja, det står vist ikke til diskussion ? Men kan vi også lave vin i Danmark?

Vores lokale vinbonde Nicolai Agger fra Ungersbjerge mellem Assens og Haarby sendte for nyligt 5 forskellige 2019-vine til verdens største vinkonkurrence, Austrian Wine Challenge, og kom hjem med ikke mindre end to guldmedaljer, to sølvmedaljer og en ”Seal of Approval”, som er en slags bronzemedalje.

Vi har også testet dem, og vi er helt enige med dommerne nede i Østrig. Nicolai Aggers vine er fremragende. Prøv selv…

Vi er meget begejstrede, når andre roser vores medlemsvirksomheder, så det er helt naturligt, at vi udnævner Agger Vin & Parkgolf til månedens virksomhed i november 2020.

 

 

plum banner3

Levende og attraktive bymiljøer med gode butikker har stor betydning i vores lokalsamfund. I Udvikling Assens snakker vi tit om, hvor vigtigt det er at handle lokalt, for hvis vi ikke bruger vores lokale butikker, så er de der ikke på længere sigt. 

Men hvad kan vi som virksomheder egentligt gøre for at støtte op om vores lokale butikker? Der er selvfølgelig mange muligheder, men her er en idé:
Hos Kiilto i Assens (det tidligere PLUM) får de ansatte selvfølgelig julegaver. Og virksomheden har udviklet en ordning, hvor de ansatte ønsker en gave fra en af de lokale butikker, som ovenikøbet har valgt at give en fin rabat til ordningen. Som en hyggelig tradition trækker alle medarbejdere en ønskeseddel fra en kollega og har til ansvar at købe og overrække gaven ved det årlige julearrangement. Ønskesedlen fungerer som rekvisition, og fakturaen sendes direkte fra butikken til Kiilto.

Vi kvitterer for den gode idé, som hermed er givet videre, og udnævner Kiilto til Månedens virksomhed i oktober 2020. 

 

mv sicom

Kan man udnævne en Månedens virksomhed, som ikke er medlem af Udvikling Assens? Ja, det kan man godt – i hvert tilfælde, hvis virksomheden er ejet af en af vores medlemsvirksomheder ?

Sicom er ny på Magtenbøllevej 140 i Vissenbjerg, hvor de deler adresse med Schmidts Radio. Sicom er specialister i at lave teleslyngeanlæg til kirker, men forleden faldt jeg over denne lille nyhed på deres Facebook-side: ”SICOM har udviklet "corona-væggen". Et hjælpemiddel tilegnet plejehjemmene, så besøg kan ske under sikre forhold. Corona-væggen består at afskærmning, et højttalersystem og en teleslynge - en kombination, som gav uventede positive resultater!” Se den fine lille film om det nye system her

Jeg bliver glad, stolt og en lille smule varm i maven, når jeg oplever virksomheder, der bruger deres kompetencer til at tænke nyt, og som rækker ud til dem, der virkelig har brug for det. På den baggrund udnævner jeg Sicom til Månedens virksomhed i september 2020.

 

Bæredygtighed...

Kurser og arrangementer

2. september 2021:
Erhvervskonference

6. oktober 2021:
En eftermiddag med Opfinderrådgivningen

Se alle arrangementer her...

Find datoer og mere information om vores STARTUP-info og tema-workshops for iværksættere her:

Se iværksætter-kalenderen her