Månedens bæredygtige virksomhed

mbv pokal

Hver måned præsenterer vi Månedens bæredygtige virksomhed, hvor vi sætter spot på en af vores mange spændende medlemsvirksomheder, som gør en særlig indsats for bæredygtighed.

Der er ikke specielle rammer eller krav, men hvis du eller en kollegavirksomhed har en særlig indsats, et nyt produkt, et bæredygtigt arrangement eller noget helt fjerde, vil vi meget gerne fortælle om det. Vi ved meget men ikke alt - så giv Kristine et ring på telefon 2490 8720 eller send en mail på kly@udviklingassens.dk, hvis du gerne vil indstille en virksomhed, eller hvis vi skal rette blikket mod din virksomhed.

Udvikling Assens har tidligere kåret følgende virksomheder som Månedens bæredygtige virksomhed:

 

 

 

montana 1140

  

Mange af vores medlemsvirksomheder er i fuld gang med den grønne omstilling. Men mange af jer er ikke så gode til at fortælle om jeres indsats på det område, og det skal I huske, for det betyder i stigende grad noget for jeres kunder, leverandører og nuværende og kommende medarbejdere.
 
En af de virksomheder, der går lidt stille med dørene i forhold til bæredygtighed, er Assens Marina. De har gennem de seneste år indført mange grønne tiltag, men vi skulle gå dem temmelig meget på klingen for at få lov til at fortælle om det til inspiration for alle jer andre 😊

  • Alle maskiner, kran og værktøjer (med en enkelt undtagelse) kører på strøm
  • Der er installeret energibesparende lyskilder
  • De genbruger egne materialer til nye formål og indkøber genbrugsmaterialer til f.eks. stolper på bådebroerne
  • Der er etableret sandfang til skyllevandet (når bådene bliver vasket)
  • De er på vej med en varmtvandssprøjte til at fjerne ukrudt og alger på bådebroerne (vandet opvarmes med el til 102 grader)
  • Der etableres el-ladestandere i 2022.

Marinaen arbejder også på at få lavet et nyt anlæg til affaldssortering, som skal understøtte gæsternes grønne adfærd og få dem til at sortere bedre. Og sidst men ikke mindst etableres der nu natlys ved redningsstiger langs broerne, som selvfølgelig oplades med solceller.
 
Vi synes, I gør det godt i Assens Marina, og derfor udnævner vi jer til Månedens bæredygtige virksomhed i marts 2022.

 

montana 1140

  

Månedens Bæredygtige Virksomhed i februar 2022 viser med al mulig tydelighed, at bæredygtighed og fokus på genbrugsmaterialer ikke behøver at være hverken grimt eller kedeligt.

Montana har nemlig sat årets vinder af DRs program ’Danmarks næste klassiker’ Anders Engholm Dohns Aveny-T stol i produktion. Stolens sæde og ryg er fremstillet i genbrugsplast, og der er tale om usædvanligt lækkert design – den måtte gerne stå hjemme i mit køkken.
Tillykke til Montana i Haarby, som dermed for 2. gang bliver Månedens bæredygtige virksomhed.

Læs mere og se stolen her
Og læs om Montanas arbejde med miljø og bæredygtighed her 

 

 

mv2022januar

 

 ”Kæmpe ordre på flydende bus er i hus: Assens Skibsværft skal bygge hybridfærge til Grønland”… Det var en af de rigtigt gode nyhedsoverskrifter lige inden nytår.

 Rederiet Disko Line har valgt en teknologisk grøn løsning og bestilt en hybridfærge med plads til 113 passagerer fremfor en færge med traditionel fremdrift. Rederiet ser det som en miljøvenlig investering i fremtiden, fordi Grønland for nylig har ratificeret Paris-aftalen, der skal rykke landet hen mod et klimaneutralt samfund.

Vi bør alle være stolte af, at vi netop her på Vestfyn har et skibsværft med de nødvendige kompetencer til at løfte sådan en opgave.
Vi udnævner på den baggrund Assens Skibsværft til Månedens bæredygtige virksomhed i januar 2022.

Og i øvrigt – hvis du vil udvikle din virksomhed i en mere grøn retning, kunne du måske have gavn af støtte fra programmet SMV:Grøn. Der er muligheder for hjælp og en økonomisk saltvandsindsprøjtning –  både hvis din virksomhed er nybegynder, og hvis I allerede er i gang med den grønne omstilling. Læs mere om SMV:Grøn her

 

 

4samlet

 

 

Som I måske har opdaget, gør vi en del ud af bæredygtighed i Udvikling Assens. Det er vores opfattelse, at alle virksomheder oplever eller inden for den nærmeste fremtid vil opleve, at kunder, medarbejdere og øvrige samarbejdspartnere efterspørger stillingtagen og valg på det her område. Og vi tror, at der både er penge at spare ved for eksempel at bruge mindre energi og penge at tjene ved at tiltrække nye kunder og medarbejdere ved at have en klar bæredygtig profil.
 
Derfor italesætter vi bæredygtighed til vores medlemsarrangementer og i vores netværk. Og vi gør meget ud af at finde kurser og projekter, hvor I kan få inspiration og viden.

En stribe af vores virksomheder har valgt at deltage i kursusforløbet ”Forretning for fremtiden - fokus på bæredygtighed”. Kurset er for virksomheder med en grøn forretningsidé, som de ønsker at gøre til god forretning. De får værktøjer til at udvikle og styrke forretningsmodellen, så de kan skabe en bæredygtig virksomhed eller projekt – også når det gælder økonomien.

Tillykke til Kammas KantineHelnæs Mølle - Outdoor Life & FeriehuseAmpera og Terrariet i Vissenbjerg, som er Månedens bæredygtige virksomheder i Udvikling Assens. I ønsker at arbejde henimod en forretningsmodel baseret på bæredygtige principper, og vi glæder os til at følge med på jeres bæredygtige rejse.

 

mv 2021 november

 

Der er gang i byggeriet – i den grad. Vores medlemsvirksomheder i byggebranchen har mere end almindeligt travlt, og i den situation kan det være svært at se ud over driften i dagligdagen. Men stigende krav til bæredygtighed i byggeprojekter og efterspørgsel på grønne løsninger kræver ny viden, og tre af vores lokale virksomheder har valgt at fokusere og prioritere og sætte tid og ressourcer af til kompetenceudvikling. 

Vestfyns TømrerforretningAssens Murer- og Entreprenørforretning og Myllerup Entreprenør har via Udvikling Assens hver fået 100.000 kr. i støtte fra programmet Klar til Bæredygtigt Byggeri. Pengene går til kurser og konsulentydelser. Projektet starter den 30. november og løber hen over det næste halve år.

Læs mere om projektet her

Tillykke til de tre virksomheder, som er Månedens bæredygtige virksomheder i Udvikling Assens. Det er godt gået, at I satser på bæredygtighed og på at sikre jeres fremtidige position i markedet, samtidigt med at I løber rigtigt stærkt i hverdagen. 

Vi glæder os til at følge med på jeres bæredygtige rejse.

 

erhvervspark assens2

 

”Vi tænker på miljøet”, skriver Erhvervspark Assens på deres hjemmeside. De har fået hjælp af en energirådgiver og har omlagt 100% af deres el-indkøb til vedvarende og CO2-neutral energi fra danske vindmøller. Energiforbruget er et godt og konkret sted at tage fat, og vi udnævner derfor Erhvervspark Assens til Månedens bæredygtige virksomhed i september 2021.

Næste skridt kunne være en indsats for at nedbringe energiforbruget og dermed -omkostningerne. En reduktion af virksomhedens totale energiomkostninger er ikke kun økonomisk fornuft, det er også godt for miljøet – en bæredygtig virksomhed agerer ansvarsfuldt over for både klimaet og sig selv.

 

Bæredygtighed...

Kurser og arrangementer

1. september 2022:
Erhvervskonference - Unge på kanten

22. september 2022:
Mentorkursus

Se alle arrangementer her...

Find datoer og mere information om vores STARTUP-info og tema-workshops for iværksættere her:

Se iværksætter-kalenderen her