mvpokal

Hver måned præsenterer vi Månedens virksomhed, hvor vi sætter spot på en af vores mange spændende medlemsvirksomheder, som bidrager til erhvervs- og/eller turismeudviklingen på Vestfyn.

Der er ikke specielle rammer eller krav, men hvis du eller en kollegavirksomhed har et nyt produkt, et særligt arrangement, nye lokaler eller noget helt fjerde, vil vi meget gerne fortælle om det. Vi ved meget men ikke alt - så giv os et ring på telefon 2490 8720 eller send en mail på kly@udviklingassens.dk, hvis du gerne vil indstille en virksomhed, eller hvis vi skal rette blikket mod din virksomhed.

Du kan også indstille en virksomhed online her

Udvikling Assens har tidligere kåret følgende virksomheder som Månedens Virksomhed:


August 2018

banner hp2


Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med vores medlemsvirksomheder i Udvikling Assens. Især når de prøver noget helt nyt! Jeg tror ikke, vi før har haft lokale varer til salg i Københavns Lufthavn. Men det har vi nu!

Fra den 1. august er Raunsborg at finde i lufthavnens internationale taxfree shop, der har åbent alle ugens dage hele døgnet rundt. Nu kan rejsende fra hele verden købe Raunsborgs lækre produkter, der har rødder lige her i det vestfynske land. På en god dag kommer der 106.000 kunder igennem taxfree-området, så der er virkelig et stort potentiale.

Vi ønsker tillykke, krydser fingrene for succesen og udnævner Raunsborg til månedens virksomhed i august 2018.

Juni 2018

mvjuni banner hp2


H-Emballage i Højrup ved Glamsbjerg er på mange måder en typisk ”Udvikling Assens-virksomhed”: Ikke så stor, ejerledet, beliggende lidt ude på landet, med masser af erfaring men også med masser af engagement og nye tanker. Jesper Christensen har netop købt virksomheden AD Pack i Nyborg og lægger i løbet af denne måned de to produktioner sammen på adressen i Højrup. Det giver lavere faste omkostninger, bedre udnyttelse af maskinerne og – ikke mindst – 4 nye medarbejdere. 
Vi kvitterer med klapsalver og med at udnævne H-Emballage til Månedens virksomhed i juni 2018. Tillykke 😊

 

Maj 2018

Månedens virksomhed i maj 2018 er en af vores mindre men stærke virksomheder i rigtig god udvikling. Fyns Skilte Design er pr. 1. maj fusioneret med deres samarbejdspartner Karlskov Skilte ApS i Middelfart. Den nye virksomhed hedder Vang & Karlskov.

Fusionen betyder en styrket position på markedet med bl.a. flere ansatte i produktion og salg. Den nye virksomhed vil fortsætte på to adresser med moderne produktionsudstyr, montagehaller og faglærte skilteteknikere i både Assens og Middelfart.

Vi ønsker tillykke til Christian Vang Nielsen og glæder os til at følge Vang & Karlskov.

 

December 2017

Det er ikke så tit, vi har et nationalt klenodie i Assens i månedsvis. Men det har vi faktisk lige nu... På Assens Skibsværft ligger skoleskibet Georg Stage, og det gør hun helt frem til sommer. Her vil skibet blive sat i stand, så det både er bedre, end da det var nyt i 1882, og kan holde i yderligere mange år. Det er den største omgang skibet nogensinde har fået. Der skal nyt dæk på. Al aptering tages ud og opdateres. Og al stål bliver sandblæst og om nødvendigt skiftet.
Det er spændende, og det er godt gået af Erling og hans folk. Og som en anerkendelse af det gode håndværk i en historisk branche kårer vi Assens Skibsværft A/S til Månedens virksomhed i december 2017.

 

November 2017

Hvad gør et elektrikerfirma, når de kender en, der tager til Indien for at være med til at starte et udviklingsprojekt op, der netop handler om at få uddannet flere elektrikere? Så støtter de op om det gode projekt ved at sende motorer, lamper, værktøj, lyskilder, spots, røgalarmer og meget mere med derned, så de har noget grej at øve sig på.

Og hvad gør vi så? Vi kårer Jens Kristensen El-Anlæg A/S i Glamsbjerg til månedens virksomhed. For det signalerer stort overskud at hjælpe andre, og det kan vi godt li’.

 

Oktober 2017

Sidst i september modtog Fyn den fornemme udmærkelse som UCI Bike Region i forbindelse med afviklingen af VM i landevejsløb i Bergen. En pris, som UCI (den internationale cykelunion) giver til byer eller regioner, der har særligt klare strategier for at udvikle cyklismen i deres område. Udnævnelsen af Fyn er resultatet af et helt unikt samarbejde om cykelindsatser, som Destination Fyn har stået i spidsen for, og som engagerer og involverer de fynske kommuner, de lokale turistorganisationer og mange lokale virksomheder. 
Også her på Vestfyn arbejder vi målrettet med at udvikle cykelturismen, og vi er både stolte og glade over at være en del af samarbejdet, som vi tror på kan gavne vores turisterhverv med flere gæster og bedre business.
Tillykke med prisen til os alle på Fyn men særligt til Destination Fyn, som vi i den forbindelse kårer til Månedens virksomhed.

 

August 2017

Sommeren går på hæld, og vi kan se tilbage på vejrmæssige udfordringer men også på en sommer med masser af hygge og aktivitet for vores gæster fra nær og fjern. Langt det meste er drevet af frivillige kræfter, og de kan ikke få for meget ros og opbakning for deres enorme indsats.

En af de nye aktiviteter i vores område var tre uger i juli med Tour de France og film for hele familien på storskærm på marinaen i Assens. En god idé, der måske ikke helt fik den publikums-opbakning, vi havde håbet, men som alligevel var et godt supplement til sommerstemningen i byen. To ildsjæle stod bag det nye initiativ, og som repræsentanter for alle dem, der lægger blod, sved og masser af arbejdstimer i at skabe liv på Vestfyn, kårer vi Lars Moeslund Nielsen fra Schmidts Radio i Vissenbjerg og Morten Tukjær fra Havnegrillen i Assens til månedens virksomheder.

Juli 2017

Centrovice er en rådgivningsvirksomhed primært med kunder i landbruget. Men mange af deres kompetencer er lige så relevante i andre brancher, så derfor læser jeg deres nyhedsbreve grundigt. Denne gang fandt jeg en artikel, som jeg gerne ville have lov til at dele med vores medlemsvirksomheder. Og se så her, hvilket fint svar jeg fik:

”Du er meget velkommen til at bruge den i jeres nyhedsbrev … og sig til, hvis der er andet, du gerne vil dele. Vi vil altid gerne sende artikler til dig eller lægge dem som direkte link på vores hjemmeside.”

Det svar er den direkte billet til en kåring som Månedens Virksomhed, for den holdning er guld værd. Vi skal viden- og kompetencedele på kryds og tværs af brancher og virksomhedsformer – det giver vækst og udvikling. Tak for det og tillykke til Centrovice.

Juni 2017

Iværksættere skal tænke nyt – det siger sig selv. Men ind i mellem falder man alligevel over en nystartet virksomhed, der i særlig grad fanger formår at udfordre ’plejer’. 

Erno og Allan fra Huset Knægt vil være de fynske virksomheders leverandør af eksklusive gavepakker til receptioner, jubilæer og lignende. Den første generation består af mundblæste drikkeglas eller kander kombineret med vin, rom eller mineralvand – placeret på et serveringsbræt af akacietræ. De knokler for at få virksomheden løbet i gang, og det fortjener de opbakning til, for det er rigtigt godt tænkt. Vi kårer Huset Knægt til Månedens virksomhed i juni 2017.

Tag et kig på deres hjemmeside her - der er mange rigtigt fine ting.

Årets Virksomhed 2017

prisoverraekkelse3Det blev Palle Johansen, Assens Murer- og Entreprenørforretning, der fik prisen som Årets Virksomhed i Udvikling Assens 2017.
Prisen blev uddelt ved foreningens erhvervskonference torsdag den 18. maj.

Med murermester Palle Johansen i spidsen er Assens Murer- og Entreprenørforretning en virksomhed med hjertet på rette sted. Her er social ansvarlighed en del af DNA’et. Og her er en rummelighed, der gør en tydelig forskel. Virksomheden rummer mennesker med barrierer, som andre har haft svært ved.  Der er plads til alle – og de får det bedste frem i alle.

Virksomheden er indstillet til prisen af Job- og Kompetencecentret i Assens Kommune på baggrund af deres gode samarbejde med Jobcentret, Ungeenheden og Job- og Kompetencecentret i forbindelse med at hjælpe ledige borgere i beskæftigelse.

Læs meget mere her

April 2017

Igen i april er Månedens Virksomhed et spændende partnerskab mellem to medlemsvirksomheder. Vi kårer YFU og Totalbanken for at tænke ud af boksen og gøre udveksling tilgængelig for endnu flere. Jeg kan ikke komme i tanke om ret meget, der giver mere mening end at åbne verden op for vores børn og unge. Vi skal have flere afsted – for de kommer hjem med vigtig viden og modenhed i forhold til sig selv og deres fremtid. Og sådan nogle vil vi gerne have i vores virksomheder.
Læs mere om samarbejdet her

Marts 2017

Vi har sagt det før, og vi gør det gerne igen - vi er meget glade for at se samarbejde mellem vores medlemsvirksomheder. I denne måned har vi derfor valgt at sætte spot på to virksomheder, som har fundet hinanden i en fælles interesse for det historiske.

Café Plums Gård og Historisk Team er Månedens virksomheder for deres fælles café-arrangementer med foredrag og rundvisninger i købstaden Assens’ gamle bydel. Dejligt med aktivitet og liv i byen for både lokale og gæster udefra.

Læs mere (og køb biletter) her

Februar 2017

Skabkab

Morten Rasmussen fra Scankab Cables i Aarup har sat sig for bordenden for Assens Kommunes Task Force til arbejdet med den kommende erhvervs- og vækststrategi. Det gør han med overblik og overskud.

Som repræsentant for alle virksomhederne i Task Force kårer vi Morten og Scankab Cables til Månedens Virksomhed. For det er vigtigt, at vores virksomhedsledere tager ansvar og melder sig på banen, når kommunen byder op til dans. Det giver vores erhvervsliv den synlighed og helt centrale plads i Assens Kommunes udvikling, som virksomhederne fortjener, og vi alle har brug for.

Og så er Morten i øvrigt ikke bare direktør og ejer af Scankab Cables, han er også fædrende ophav til Hofstra & Wagner, som laver møbler af kabeltromler.

Januar 2017

sportigan logo

Der er nogle virksomhedsejere, der er lidt flittigere end andre. Som er her og der og alle vegne til arrangementer og i netværk, hvor de bidrager til både erhvervsudvikling og lokal aktivitet. 

Sådan en person er Knud Søby fra Sportigan i Assens. Knud stiller op til Handelsstandsforeningens arrangementer, han arrangerer nytårsløb, han går forrest med længere åbningstider til glæde for turisterne og meget meget mere.
Og så har han oven i hatten overskud til at forretningsudvikle hjemme i butikken i Østergade, hvor han har gjort Anne-Dorthe til butikschef, så han selv kan koncentrere sig om salg af profil- og erhvervsbeklædning, et forretningsområde hvor der er rigtig god vækst. Det er godt set.

Vi glædes og kårer Sportigan, Assens til Månedens Virksomhed i januar 2017.


 

November 2016

Mange af vores medlemsvirksomheder tager et stort medansvar for et uddanne vores unge. Det er så vigtigt både for den unge, for samfundet og for den enkelte virksomhed. Tak for det til jer alle.

Men én virksomhed stikker særligt ud i denne måned. CabinPlant er blevet kåret som Årets Læreplads på Fyn af Syddansk Erhvervsskole. Virksomheden er indstillet af eux-smedelærling Simon Grau Thomsen fra Haarby. Stort tillykke både til CabinPlant og til Simon.

Vi dobler op på hæderen og kårer CabinPlant til Månedens Virksomhed i november 2016.


 

Oktober 2016

Vejret lod jo noget tilbage at ønske i juli i år, men ikke desto mindre har vi haft den bedste turistsæson på Vestfyn i mange år. Overnatningstallene taler deres tydelige sprog - en generel stigning fra januar til juli på 8 % i Assens Kommune sammenlignet med 2015. Gennemsnittet for hele Fyn er på 2,2 %
Især vores hoteller (med over 40 senge) har oplevet stigning. Hele 21 % fremgang i antal overnatninger i juli 2016, hvilket er langt det højeste på hele Fyn.


I andre brancher er en omsætningsfremgang på 21 % måske ikke helt usædvanligt, men det ser vi altså ikke hver dag i turistbranchen, Og på den baggrund er det helt naturligt, at vi kvitterer for det flotte arbejde og udnævner vores medlemsvirksomheder Hotel Vissenbjerg Storkro, Gl. Brydegaard og SINATUR Hotel Gl. Avernæs til Månedens Virksomheder i oktober 2016.
 

September 2016 - 2. halvdel

I Udvikling Assens kan vi godt li’, når vores medlemsvirksomheder tænker i nye baner og går efter nye målgrupper. Derfor er Månedens Virksomhed denne gang Bilhuset THYBO i Vissenbjerg, som inviterer til en spændende, inspirerende og lærerig kvindeaften den 29. september med både mekanik, mode og vin. 

Det er lige noget for mig og helt sikkert mange andre :-) Det er godt set. For jeg ved altså ikke, hvad dækvæske er, og derfor heller ikke, hvordan man fylder det på… Det - og meget andet om min bil - kunne jeg nok have gavn af at vide, og det må gerne glide let ned sammen med lækkert tøj og god vin.

Hatten af for Jan og Kristina Thybo - og deres samarbejdspartnere fra 4 andre lokale virksomheder. Læs mere om ”Kvinde kend din bil!” her

September 2016 - 1. halvdel

Denne gang er det ikke nok med én. For når to medlemsvirksomheder går sammen om nyudvikling, så bliver det ikke meget bedre i vores optik.
Hall Audio i Brylle og Strøjers Møbelfabrik i Glamsbjerg snakkede sig frem til denne fantastiske løsning, da Hall Audio ønskede et high end-supplement til deres produktsortiment af trådløse forstærkere. 

Hall Simplifier S aptX er et håndlavet kvalitetsprodukt, der begynder sin rejse på Strøjers Møbelfabrik, hvor Kim Ellegaard tørrer træet, skærer det til, sliber det, samler det og til sidst behandler træet, så det bliver modstandsdygtigt over for fugt og ridser. Rejsen fortsætter i en kælder i Brylle, hvor Marie-Louise og Ulrik samler, tester og pakker det færdige produkt.
Læs mere om Hall Audio her og Strøjers Møbelfabrik her

August 2016

Logo boe thermBOE-THERM i Assens er Månedens virksomhed i august 2016.
Virksomheden har siden 1961 udviklet og produceret højkvalitets temperaturstyringer fra 10°C til 350°C til en lang række industrielle formål.

BOE-THERM har en klar profil i forhold til deres sociale ansvar og har bl.a. taget initiativ til et projekt, hvor de sammen med andre virksomheder hjælper unge mennesker, der endnu ikke har fundet deres ståsted på arbejdsmarkedet. BOE-THERM har været gode til at viderebringe budskabet om dette vigtige arbejde både i lokale medier og uden for kommunen.

BOE-THERM har været medlem af Udvikling Assens siden 1. januar 2016. Læs mere om Boe-Therm her

Årets virksomhed - en historie om stort overskud

DiplomTorsdag den 19. maj 2016 kårede Udvikling Assens Årets Virksomhed – i år inden for socialt ansvar.

Prisen gik til Løgismosestrand Camping med følgende begrundelse:
Løgismosestrand Camping driver forretning med hjerte og med hjerne. Alle medarbejdere bliver mødt med rummelighed, fleksibilitet og menneskelige forståelse. Virksomheden tager et stort socialt og samfundsmæssigt ansvar og investerer mange tidsmæssige ressourcer i at løfte mennesker, der har brug for det.

Læs mere her