· Tommerup

Netværk og salg for ikke-sælgere

KONSULENT: Det startede med et iværksætter-kursus for Stensbo Engineering. Nu er virksomheden vækstet til 10 ansatte og er med i et af Udvikling Assens’ ledernetværk.

Fra de lyse lokaler i Erhvervsparken TEP i Tommerup jonglerer Stensbo Engineering med de helt store regnestykker for kunder fra maskin- og byggeindustrien: Hvor meget vægt kan en stålkonstruktion holde til? Hvor meget skal et lastbilchassis forstærkes for at bære en tung kran? Og hvordan skal en tryktank dimensioneres?

Stensbo Engineering er en ægte iværksætterhistorie. Det startede på privatadressen for ejerleder Mogens Pallesen tilbage i 2006, hvor Udvikling Assens henvendte sig og tilbød et iværksætterkursus. Senere rykkede virksomheden til erhvervsparken og kompagnon, Michael Grønning, kom til. I dag er de i alt 10 ingeniører, og Mogens Pallesen er nu med i et af Udvikling Assens’ ledernetværk.

– Vi er en fast kerne af ejerledere og direktører, der mødes ca. hver anden måned. Vi drøfter forskellige ledelsesmæssige udfordringer i fortrolighed og tager aktuelle emner op, fx bæredygtighed. Jeg har stor gavn af at være i et netværk med andre lokale virksomheder, for de står jo på mange punkter i samme situation som mig, forklarer Mogens Pallesen.

Medarbejdere klædes på til salg

Kunderne hos Stensbo Engineering er primært danske, men virksomhedens hovedsprog er engelsk, for de ansatte kommer også fra lande som Bosnien, Afghanistan og Indien. Alle kan de deres matematik, men når det kommer til salg, er sagen en anden.

– En af vores udfordringer er at få medarbejderne til at sælge. Hører vores medarbejdere fx om opgaver hos en kunde, som vi også kan løse, så er det jo nærliggende at byde ind. Men det falder mange svært, fortæller Mogens Pallesen og slutter:

– Derfor har vi deltaget i Udvikling Assens’ kursus ”Salg for ikke-sælgere”. Det var rigtig godt, og den slags kurser får vi også brug for fremover.

Bliv medlem

Vælg hvor mange ansatte der er i din virksomhed:
Branche (Sæt gerne flere krydser):

Bliv medlem af Udvikling Assens og få et stærkt lokalt virksomhedsnetværk.