· Assens

Nu er bæredygtighed sat på dagsordenen

HÅNDVÆRK: En henvendelse fra Udvikling Assens blev startskuddet. Vestfyns Tømrerforretning søgte og fik midler til at udvikle deres kompetencer inden for bæredygtighed.

Det er kommet for at blive – bæredygtighed. Og inden længe bliver det også en del af det nye bygningsreglement. Et reglement som har afgørende betydning for virksomheder som Vestfyns Tømrerforretning. Men hvad indebærer bæredygtighed egentlig?

– Vi er fire nøglemedarbejdere, der har deltaget i et kursusforløb, og det har været en kæmpe øjenåbner. Bæredygtighed er blevet mere håndgribeligt for os, og nu arbejder vi målrettet med at inkorporere det bl.a. ved at se på materialespild, genanvendelighed og affaldssortering, fortæller Jacob Boe Madsen, der sammen med sin kompagnon, Bo Reimer, ejer Vestfyns Tømrerforretning i Assens med 40 ansatte.

Og han uddyber:

– Det er rigtig godt, at Udvikling Assens har øjne og ører åbne for os i en travl hverdag, for ellers havde vi aldrig opdaget muligheden for at søge midler til kompetenceudvikling inden for bæredygtighed.

Social ansvarlig

Men bæredygtighed handler om mere end CO2-aftryk. Social ansvarlighed er også bæredygtigt, og her kan Vestfyns Tømrerforretning også være med. De har fået tildelt Udvikling Assens’ Social Ansvarlig-mærke, bl.a. fordi de har rigtig mange lærlinge og en ansat i skånejob.

– Social ansvarlighed gavner os alle, og det er rigtig godt, at Udvikling Assens har fokus på området. På den måde bliver vi virksomheder nemlig opmærksomme på, hvordan vi kan bidrage til at gøre kommunen til et attraktivt sted at arbejde.

– I det hele taget er Udvikling Assens supergode til at prikke til os virksomheder og holde os til ilden, slutter Jacob Boe Madsen.

Bliv medlem

Vælg hvor mange ansatte der er i din virksomhed:
Branche (Sæt gerne flere krydser):

Bliv medlem af Udvikling Assens og få et stærkt lokalt virksomhedsnetværk.