· Vissenbjerg

Roboteventyret fortsætter i Vissenbjerg

PRODUKTION: Robotvirksomheden ROEQ er vækstet med raketfart siden 2018. Udvikling Assens har været med fra sidelinjen på hele rejsen fra iværksætteri til hastigt voksende international virksomhed.

ROEQ – det står for Robotic Equipment – udvikler udstyr til mobile robotter. Robotterne gør det muligt for industrien at fuldauto-matisere den interne logistik mellem lager og produktionslinje. På adressen i Vissenbjerg samles og monteres produkterne til kunder over hele verden.

– Vi kan ringe til Udvikling Assens og spørge om alt. De giver os jordnær sparring, og fordi de kender os og vores behov, så skyder de hverken over eller under, fortæller produktionschef Benni S. Lund.

– Vi var heldige at få sparring af Udvikling Assens helt fra starten. Da vi stadig var grønne tekniknørder, anbefalede Kristine os nemlig at få et advisory board. Hun fandt nogle folk til os med kommerciel erfaring, og herefter tog det fart. Vi fik eksterne investorer, og i 2020 valgte vi at få en kapitalfond ind for at kunne opskalere yderligere. Vores mål er at blive verdens førende leverandør af udstyr til mobile robotter.

Stadig gavn af Udvikling Assens

Virksomheden har nu 25 ansatte og er endnu en gang flyttet for at få mere plads. De er blevet i Vissenbjerg, for det er tæt på motorvejen. Herfra kan de tiltrække medarbejdere fra både Jyllandssiden og fra Odense og også studerende fra Syddansk Universitet og UCL.

– Nu har vi mange funktioner in house, men der er stadig meget vi bruger Udvikling Assens til, fordi de spænder så vidt. De har et kæmpe netværk og kan hjælpe os videre. Det gælder alt fra opsætning af vejskilte til EU-midler og diverse paragraffer. I corona-tiden var de også en god hjælp i forhold til retningslinjer og forskellige økonomiske ordninger, slutter Benni S. Lund.

Robotindustrien er stadig i sin vorden, og potentialet er enormt. Forude venter flere eventyr, og ROEQ forventer at vækste i de kommende år.

Bliv medlem

Vælg hvor mange ansatte der er i din virksomhed:
Branche (Sæt gerne flere krydser):

Bliv medlem af Udvikling Assens og få et stærkt lokalt virksomhedsnetværk.